Gratis Offline Navigeren? NavFree doet het!

navfreeVandaag moest ik iemand naar Schiphol toe brengen en natuurlijk had ik mij hier enorm goed op voorbereid. Vijf minuten voor de afgesproken tijd kwam ik er dus achter dat ik geen TomTom in mijn directe omgeving had en besloot ik dan maar om ouderwets via de borden te reizen. Ik was al bijna onderweg toen ik mij plots bedacht dat ik ooit een gratis Navigatie App op mijn telefoon had geïnstalleerd met daarbij de Nederlandse kaart. Een beter moment om deze te proberen was er duidelijk niet. De App die Navfree heet komt zonder kaarten bij je binnen en maakt gebruik van Open Street Map, een gratis kaartendatabase. Je kunt na installeren dus gewoon kiezen welke kaarten je wilt gebruiken en de App haalt deze voor je binnen.

Mijn testrit van deze morgen heeft mij doen besluiten om vaker gebruik te maken van de applicatie. De kaarten ogen prettig en zijn duidelijk. Na een aantal klikken kan men een Nederlandse stem downloaden en ook is het mogelijk om flitspalen, politie, files en wegwerkzaamheden te melden. Verder geeft Navfree ruim op tijd aan wanneer een afslag genomen moet worden of wanneer je links / rechts moet aanhouden. Op het hoofdscherm geeft de applicatie bovendien je snelheid, tijd tot bestemming en aankomsttijd  aan. Bovendien is er een een balk waarmee je je routevoortgang kan volgen, een functie die ik nog niet eerder had gezien in navigatiesoftware en die ik wel kon waarderen. Het is dus zeker een volwaardig alternatief te noemen voor betaalde applicaties en hardware als TomTom.

De App is verkrijgbaar voor Android, IOS en Blackberry. 

 

(Visited 27 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *