Ik fohn met mijn BlackBerry

blackberryq10Bij deze titel denken de meeste mensen waarschijnlijk: Wat is fohnen, en wie heeft er nog een Blackberry? De zin die ik als titel voor deze blog heb gekozen komt dan ook uit een Nederlands hip-hop nummer van alweer 4 jaar geleden. Op dat moment was Blackberry marktleider op het gebied van Smartphones. Iets wat mensen zich nu misschien al niet meer kunnen voorstellen.

In een aantal jaren tijd is het imago van Blackberry heel anders geworden en lijkt het merk in de vergetelheid te zijn verdwenen. Het merk is echter nog springlevend, richt zich meer op de zakelijke markt en heeft nog altijd dat verdraaid handige toetsenbord! Verder zijn gewoon alle applicaties die je echt nodig hebt aanwezig in de market, ja ook Angry Birds. Ik zelf ben nu in het bezit van een Blackberry Q10. Dit toestel combineert de look van de ouderwetse Blackberry’s met een modern besturingssysteem dat onder andere compatible is met Android van Google. 

Voor mij was het een bevrijding. Steeds vaker besefte ik mij dat ik kortaf of niet reageerde op whatsapp berichten, smsverkeer of e-mail. En dat eigenlijk alleen maar omdat ik geen motivatie kon vinden om een heel verhaal te gaan priegelen met virtuele letters en een extremistische autocorrect-functie.  Eindelijk kon ik weer typen met twee handen en stonden er daadwerkelijk letters op mijn scherm die ik in mijn hoofd verwerkt had. Na twee jaar ben ik dan ook blij dat ik mijn high end touch screen telefoon in een mandje naast mijn computer geworpen heb. Sommige mensen zijn gewoonweg niet gemaakt voor het schrijven met een touch screen en ik voel me hierin de kapitein, kolonel en admiraal.

Nu snap ik heus wel dat veel mensen gewoon hard gaan op hun iPhone, Samsung of LG scherm en ik hierin gewoonweg in de minderheid ben. Ik schrijf dit dan ook puur om te laten zien dat Blackberry wel degelijk nog bestaat en goede toestellen fabriceert. Dit zorgt alleen maar voor meer keuze op een enorme markt die inmiddels ook door Chinezen wordt binnengevallen. Immers, freedom of choise. Toch?

(Visited 29 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *