Goodreads, voor iedereen die van lezen houdt!

goodreadsMaar weer eens een blogje met gratis reclame voor een dienst die ik gebruik en waarvan ik fanboy ben geworden. Vandaag is de dag dat ik mijn twintigste boek in 2014 heb uitgelezen en daarmee mijn Goodreads challenge heb gehaald. Hier ben ik dusdanig trots op dat ik er dit blogje aan zal wijden.

Goodreads is een website voor mensen die van boeken houden, je vindt er recensies, informatie en interessante weetjes. Ook heb je de mogelijkheid om deze zelf te plaatsen, of misschien vind je het wel erg leuk om over je favoriete karakters te discussiëren. Aan het begin van het jaar kan je ervoor kiezen om mee te doen met de Goodreads challenge, hierbij kan je jezelf een doel geven voor het aantal boeken dat je in dit jaar wilt gaan lezen. Ik heb er dit jaar voor gekozen om twintig boeken te lezen maar je kan er natuurlijk ook honderd of vijf lezen.

Naast het bijhouden van wat je zelf leest geeft Goodreads je vanaf een x aantal boeken ook advies gebaseerd op jouw leesstijl, op die manier leer je boeken kennen die je anders nooit tegen was gekomen. Ook kan je leuke boeken ontdekken door te bladeren in de vele categorieën, filteren op aantal lezers en recensies, cijfer en op de jaarlijks uit te delen Goodreads awards. Dus, ben jij nog een van die ouderwetse mensen die van een goed boek houdt? Twijfel niet en log eens in op Goodreads, je hebt niet eens een account nodig want je Facebook voldoet ook.

(Visited 26 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *