Sushi, de Hipster Leugen

sushiwitAchter iedere boom staat tegenwoordig een sushi restaurant, op ieder evenement een sushi kraam en in iedere supermarkt is het als kant-en-klaar maaltijd terug te vinden. Sushi, de grootste samenzwering tegen de westerse beschaving sinds 9/11. Maar wat is sushi nu eigenlijk en wat zit hier voor samenzwering achter die de wereld langzaam maar zeker overneemt?

Sushi is een Japans gerecht dat vaak op een schaal geserveerd wordt met een enorme hoeveelheid sojasaus. Sushi bestaat uit (afgekoelde) gekookte rijst dat door rijstazijn is gezuurd. Dit wordt gecombineerd met rauwe vis, groente of (zee) vruchten. Zo op het oog lijkt het allemaal een onschuldig doch vreemd gerecht dat uit het al even zo rare Japan is komen overvliegen. Er is echter meer aan de hand met het rijstgerecht.

Zoals bij heel veel dingen die mainstream worden gaat er een fase aan vooraf waarin de first adaptors het product proberen, hier moet bij sushi iets verkeerd gegaan zijn. First adaptors blijven producten namelijk gebruiken wanneer deze handig, gebruiksvriendelijk, modern, stijlvol en in het geval van etenswaren lekker zijn, en daar zit hem bij sushi nou juist het probleem. Sushi is goor man!

Ja, daar komt dan de aap uit de mouw. Ik persoonlijk vind sushi dus echt een van de meest ranzige gerechten die ooit op de aardbol is gecreëerd. Maar wacht, stop niet met lezen vanwege mijn persoonlijke mening want er zit meer achter deze opvattingen!
Natuurlijk snap ik dat iedereen een andere smaak heeft, sommige smaken aangeleerd zijn en men in verschillende plaatsen van andere gerechten houdt. Maar in het geval van sushi weiger ik dit te accepteren! Ik geloof heilig dat iedere persoon in elk sushi restaurant niet geniet van zijn/haar maaltijd. Maar op de een of andere manier is het gewoonweg niet geaccepteerd om sushi niet lekker te vinden.
Sushi is namelijk het trendy hipster eten van dit moment. Wanneer je claimt het niet te lusten hoor je er niet meer bij, en dus prop je met tegenzin nog maar een hap met soja overgoten wasabi met droge rijst door je keel. Ik doorbreek hierbij daarom de lans voor de wereldbevolking. Vanaf vandaag is het oké om sushi te weigeren en gewoon lekker Germaans een biefstuk, varkenshaas, salade of gerookte zalm te bestellen! En voor de gene die blijven volhouden dat sushi heus wel lekker is, maak je niet druk, wij weten hoe het echt zit!

(Visited 76 times, 1 visits today)

6 thoughts on “Sushi, de Hipster Leugen

  1. Ik heb daar nooit zo bij stilgestaan dat er mensen zijn zoals jij die een verachting hebben voor sushi’s. Vanaf het begin af aan vond ik ze heerlijk mits vers gemaakt. Die gedroogde sushi’s van de Albert Heijn zijn niet te haggelen.
    Ik ken wel 1 iemand in mijn omgeving die niet van sushi houdt en het ook gewoon zegt. Mijn broer wordt niet warm of koud van sushi’s en laat zonder blikken of blozen een schaal sushi’s staan die een overenthousiaste zus een keer heeft meegenomen omdat zij dacht dat het zooo vanzelfsprekend is dat iedereen wel van sushi’s houdt. ‘Nee, sorry’ ,zegt mijn broer,’ ik ben niet zo van de sushi’s…’

  2. mn vader zegt:”hij heeft voor 100% gelijk. Het is met sushi net als met de kleren van de keizer. Er zijn ook nu nog maar weinig mensen die een overdreven opgewaardeerd iets, niets durven te noemen.”

  3. Wat een onzin, alleen maar omdat iets niet lust mag niemand het lusten!? Zo ken ik er ook nog wel één… Voetbal? Dat is pas een leugen…! Wat is er nou leuk om aan om 22 volwassen mannen een stukje opgeblazen rubber en leer rond te zien schoppen, om ze vervolgens jankend op de grond rond te zien rollen. Foei foei.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *