Spotify Statistieken

Wanneer je mij kent weet je dat ik enorm geïnteresseerd ben in de muziekwereld. Ik ken dan ook aardig wat feitjes en getalletjes uit mijn hoofd en vind het leuk om me te verdiepen in het succes van artiesten. Sinds de komst van streamingdiensten als Spotify is het bovendien een stuk eenvoudiger te zien wie er succes heeft en wie niet. Om die reden zal ik een aantal statistische feitjes uit de Spotify database uitlichten.

 

-De top 3 artiesten met de meeste streams is geboren in Canada: Drake, Justin Bieber, The Weeeknd

-De eerste Nederlander vinden we op plaats 87 en het is Martin Garrix, daarna volgen Mr. Probz op 140 en Kris Kross Amsterdam op 143.

-De eerste Nederlandstalige artiest is Broederliefde met maar liefst 158 miljoen streams.

-De Top 100 wordt gedomineerd door Rap, House en Pop. De enige Rock artiesten zijn Imagine Dragons, Coldplay, Maroon 5 en OneRepublic. Niet de hardste Rockbands dus.

-Gemiddeld krijgt een artiest 4000 euro per miljoen streams. Ed Sheeran verdient daardoor op dit moment €52,000 per dag.

-Nederlandse volksartiesten zijn bijna niet terug te vinden in de ranglijsten, deze doelgroep zit dus nog niet op Spotify.

-Klassiekers zijn wel populair, bands als Gun ‘n Roses, Kiss en The Rolling Stones hebben honderden miljoenen streams.

-Hits van Ed Sheeran en James Bay lijken in Nederland het langst te scoren, liedjes van deze twee artiesten staan al meer dan 700 dagen in de top 200.

Het lijkt me leuk om deze feitjes af en toe te updaten in nieuwe Blogposts dus be on the kijkuit voor Spotify Statistieken 2!

Bron gegevens: Kworb

(Visited 137 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *